info@zilverbekjes.nl

Prachtvinken zaad mengeling Voeg aan het begin van de broedtijd wat haver, negerzaad en japans millet toe als dit niet in je mengsel aanwezig is. Grit met maagkiezel en eventueel Sepia mogen niet ontbreken.  Je kunt ook wat sepia geven Eivoer bestaat uit geweekte cous-cous, gekiemde kadjang,gierst en het eivoer zo uit het pak, zo nu en dan prak ik er een hard gekookt eitje doorheen. Als groenvoer geef ik eigenlijk alleen maar vogelmuur, wat ik op mijn onbespoten groententuin pluk. Alles over voeding van Zilver- en Loodbekjes Copyright©Alle rechten voorbehouden aan H.J. de Vos


Loodbekjes hebben nogal snel last van dunne mest, wat in het nest tot gevolg heeft dat de bevedering bevuild wordt maar vaak ook de snaveltjes wat tot gevolg heeft dat er vergroeiingen optreden. Door in het water ca. 2x per week wat citroenzuur te doen hebben ze daar minder last van.

Dit product zorgt ervoor dat het begin van een bacteriele besmetting die vaak in de krop van de vogels ontstaat wordt direct afgebroken. Hierdoor is de kans op besmetting van het darmstelsel stukken kleiner geworden. Citroenzuur een een zuiver product. De vogels zullen wel wat minder drinken. Je moet er ook voor zorgen dat ze de beschikking hebben over grit.